2131 Göd, Vasvári Pál u. 1/A.
Telefon: 
+36 (20) 916-3389

E-Mail:  e-mail

Logo
A Bábszínházrólelőadásokfotó albumletöltésekelérhetőségLinkek


Prücsök Miska
Vitéz László és Paprika Jancsi után egy újabb vásári hős kelt életre Prücsök Miska személyében, aki bár erős, mint egy elefánt, mégis inkább leleményességével jár túl korunk úrhatnám polgárai eszén. Az előadás Miska két  kalandját  eleveníti meg, melyek igény szerint akár különállóan is előadhatók.

 Az első történetben megismerhetjük a dúsgazdag ingatlan ügynököt, Kistelkesi Adolár urat, aki nagyon elégedett, -leginkább  önmagával- és jobbkezét -illetve két balkezét- Bicepszet, az ügyefogyott őrző védő gorillát, valamint egy joviális öreg halacskát, aki mindíg éhes.

A második történet egy vérbeli bohózat, melyben a vígjáték olyan klasszikus eszközét használjuk, mint az átváltozás. Mindannyian sokat mulattunk a női ruhákban csetlő-botló férfiakon, az álruhába bújt ál-szereplőkön, de vajon mi történik, ha ezt a mutatványt egy szeretetreméltó, bohókás  cirkuszi ló adja elő?

Írta: Hollósi Gábor
Tervezte: Fodor István
Zene: Benkó János
A bábokat faragta: Fodor István
A kesztyűket készítette: Szilágyi Ágnes
Diszlet: Tóth Gábor
Rendezte: Bartha Tóni
Játssza: Tóth Gábor
Közreműködik: Fehér Gyöngyi
 


A4.plakát
  A kismalac meg a Farkasék
 
 

Farkas Tihamér és becses neje Farkasné, született Ordas Rozália boldog házasságban élnek. Felhőtlen kapcsolatukat azonban egyre inkább beárnyékolja az éhség. Márpedig Aesopus óta tudjuk, hogy az éhség nagy úr. Aki pedig azt gondolná, hogy Farkaséknak nem kell a szomszédba menniük, hogy jóllakjanak, nos az nagyon is téved. Merthogy éppen oda kell menniük. Az új szomszéd ugyanis nem más, mint Szilveszter a hiszékeny malac.

Ezúttal egy hazánkban kevésbé ismert, eredendően a japán bábművészetben alkalmazott, ún. bunraku technikához hasonló megoldást választottunk.

A mese alaptörténete a "Forró vizet a kopaszra!", amit humorban gazdag intrikus cselekmények tesznek még izgalmasabbá.

A nagyméretű – 90cm – bábokkal "élőszereplők" játszanak, így még a leghátsó sorokban ülők is mindent jól látnak, és a díszletek is látványosak lettek.

Ezt az előadásunkat óvodás és kisiskolás gyerekek kedvére készítettük abban bízva, hogy felnőtt kisérőik is jól szórakoznak majd.

Írta és rendezte: Hollósi Gábor
Tervező: Varga Tamás
Zeneszerző: Pivarnyik László
Bábok: Szilágyi Ágnes, Tóth Gábor
Játsszák: Simonfi Amál / S.Tóth Judit, Tóth Gábor

  A/4 plakát
   
   
  Mese a két kicsi borzról
 
 

Az erdő kiöregedett réme, Vicsori bácsi és semmirekellő komája, Sanda meglehetősen éhesek. Csakhogy az ennivaló vagy pimaszul gyors, vagy kibírhatatlanul szúrós. Mit tehet ilyenkor egy fogatlan vénség és egy lesántult szerencsétlenség? Naná, hogy szövetséget köt.

Bánd Anna bűbájos humorral, gazdag cselekménnyel megírt bábjátékát több generáció végigkacagta már. Az Állami Bábszínház éveken át nagy sikerrel játszott hagyományos paravános, kesztyűs bábjátékát újítottuk fel. Az előadás vidám betétdalaihoz Darvas Bence komponált korszerű zenét. A kisebbek által is jól felismerhető, kedves figurák és a kiváló grafikai készséggel megálmodott díszletek Dallos Ibolya munkái.

Előadásunkat elsősorban óvodás és kisiskolás korú gyermekeknek ajánljuk.

Írta és rendezte: Bánd Anna (Jászai díjas)
Tervező: Dallos Ibolya
Zeneszerző: Darvas Benedek
Bábok: Szilágyi Ágnes, László Péter
Játsszák: Simándi Anna / S.Tóth Judit, Tóth Gábor

 

  A/4 plakát
   
  Micike a picike
 
 

Micike gondtalanul éli mindennapjait, fütyül a világra. Leginkább játszani vagy lustálkodni szeret, pedig nem ártana ha megtanulna egyet s mást. Például azt, hogy ki a csuda Ő voltaképp. Nem csoda hát, hogy mikor elcsatangol és nem találja a hazafelé vezető utat, az erdő segítőkész lakói mind azt találgatják, miféle szerzet lehet az a kis, fehér valami a fekete gomb szemével, no meg azzal a rózsaszínü masnival az ő nyakában.

A legkisebbeknek szóló történet, mint azt Bánd Annától már megszokhattuk, bőven merít a humor kiapadhatatlan forrásából és a cselekmény egyszerűségétől függetlenül gazdagon vonultatja fel a bábjáték különös eszközeit szájtáti közönségének legnagyobb gyönyörűségére.

Ezt az előadásunkat leginkább a 2-6 éves korosztálynak ajánljuk.

Írta és rendezte: Bánd Anna (Jászai díjas)
Zeneszerző: Vermes László
Bábok: Szilágyi Ágnes, László Péter
Játsszák: Simándi Anna / S.Tóth Judit, Tóth Gábor

 

  A/4 plakát
   
  Erdei Mikulás
 
 

Belzebubi és Lucifecó pokloknak pimasz porontyai ördögi megbízást kapnak. El kell orozniuk a Mikulás zsákját.

A feladat első látásra könnyűnek igérkezik, nem úgy a zsák.

S ha már azt nem bírják el, legalább szórakoznak egy csöppet. Nem is sejtik, hogy a jó öreg "kenderszakállú" minden lépésüket figyeli.

A szórakoztató, kedves történet során a gyerekeknek természetesen egy percig sem kell aggódniuk az ajándékok miatt, sőt önfeledten kacaghatnak a két lüke ördögfiókán.

 

Írta és rendezte: Bánd Anna (Jászai díjas)
Tervező: Lenkeffy Zoltán
Zeneszerző: Darvas Benedek
Játsszák: Simándi Anna / S.Tóth Judit, Tóth Gábor

  

A/4 plakát
  Harcolj a spam ellen!